Gledopto GL-C-007 seems not to create sub-devices

When i add a GL-C-007 within zigbee2mqtt, the device shows up in the devicelist in Domoticz as a “GL-C-007-1ID”. Which seems correct to me. But there are no switches created or shown if the device is selected in the mqtt device list. If i select another device i see the items list _signal and _light. But not with the GL-C-007. all i get in the log is “Device < id > ( < friendly name > ) doesn’t have “model” attribute, skipped”. Or am i doing something wrong ?

if i look into the log.txt:
info 2020-07-28 18:10:29: MQTT publish: topic ‘zigbee2mqtt/bridge/log’, payload ‘{“type”:“device_connected”,“message”:{“friendly_name”:“0x00124b001f69bea8”}}’
info 2020-07-28 18:10:29: MQTT publish: topic ‘zigbee2mqtt/bridge/log’, payload ‘{“type”:“pairing”,“message”:“interview_started”,“meta”:{“friendly_name”:“0x00124b001f69bea8”}}’
info 2020-07-28 18:10:46: MQTT publish: topic ‘zigbee2mqtt/bridge/log’, payload ‘{“type”:“device_announced”,“message”:“announce”,“meta”:{“friendly_name”:“0x00124b001f69bea8”}}’
info 2020-07-28 18:10:46: MQTT publish: topic ‘zigbee2mqtt/bridge/log’, payload ‘{“type”:“device_announced”,“message”:“announce”,“meta”:{“friendly_name”:“0x00124b001f69bea8”}}’
info 2020-07-28 18:10:54: Successfully interviewed ‘0x00124b001f69bea8’, device has successfully been paired
info 2020-07-28 18:10:54: Device ‘0x00124b001f69bea8’ is supported, identified as: Gledopto Zigbee LED controller RGBW (1 ID) (GL-C-007-1ID)
info 2020-07-28 18:10:54: MQTT publish: topic ‘zigbee2mqtt/bridge/log’, payload ‘{“type”:“pairing”,“message”:“interview_successful”,“meta”:{“friendly_name”:“0x00124b001f69bea8”,“model”:
“GL-C-007-1ID”,“vendor”:“Gledopto”,“description”:“Zigbee LED controller RGBW (1 ID)”,“supported”:true}}’

So the device shows up, but i expect some sub-devices like the other zigbee devices have. Or am i mistaken?
I’m using zigbee2mqtt -> zigbee2mqtt plugin Domoticz -> Domoticz.
the other devices (ikea bulbs and xiaomi sensors) worked on the first go.